Onderwerp: statistiek

Vroeger op school ben ik nooit zo’n fan geweest van statistiek. Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet of ik het volledig ga snappen. Maar het fascineert me wel. Ik heb met veel plezier o.a. “Black Swan” gelezen van Nassim Taleb. En omdat onze wereld steeds meer data gedreven wordt, wil ik snappen hoe we dat moeten interpreteren en hoe we ermee om moeten gaan. Ik ben echter niet op zoek naar een lesje kansberekening, maar ook hier gaat het me veel meer om de toepasbaarheid: het hoe, wanneer, waarom en waarheid…

Dit onderwerp ligt volgens mij dicht tegen het onderwerp data aan en zou ook overlap kunnen hebben met het onderwerp programmeren.

Compleet?

Is bovenstaande tekst compleet qua vragen en inzichten, volgens mij verre van, dat is waarom ik graag met je in contact kom om er meer van te leren.

Contact

Vind je het boeiend en leuk om op deze wijze kennis aan elkaar te koppelen? Dan hoor ik graag van je.