Onderwerp: duurzaamheid

In dit geval bedoel ik met duurzaam de lange termijn, niet alleen goed zijn voor het milieu. In marketing: zuinig zijn op je klant en niet voor de kwartaal of jaarwinst optimalisatie willen gaan. Geen producten willen verkopen die mensen eigenlijk niet nodig hebben. We raken hier heel dicht het onderwerp ethiek, maar ik wil graag een boompje opzetten hoe we in een economisch concurrerende omgeving een bedrijfsmodel (merk) kunnen ontwikkelen wat gaat voor people, planet, profit.

Kunnen we met soortgelijke marketing, mensen minder laten kopen maar toch een gezond business model overeind houden? Door niet alleen als consument met minder te doen, maar ook als bedrijf/merk met minder toe doen of genoegen te nemen? Of is het recht van de sterkste zo ingebakken in onze cultuur dat dit geen stand houdt en je dus verliest?

Aangezien we als marketeer niet bekendstaan om ons vertrouwen, wil ik graag mijn steentje bijdragen om dit te veranderen. En niet alleen gespeelde bijdrage, maar juist met concrete daden. Hoe krijgen we het vak marketing in een positief daglicht door marketing duurzaam te maken en goed voor iedereen. Hoe kunnen we leiden in plaats van lijden…

✔️ onderwerp klaar voor interactie – 🎢
✔️ gesprekspartner gevonden – 🧠
✔️ 3e persoon gevonden die aanhaakt – 🥉
✔️ datum is geprikt – 📅 (27 juni 2019)



Compleet?

Is bovenstaande tekst compleet qua vragen en inzichten, volgens mij verre van, dat is waarom ik graag met je in contact kom om er meer van te leren.

Contact

Vind je het boeiend en leuk om op deze wijze kennis aan elkaar te koppelen? Dan hoor ik graag van je.