Onderwerp: filosofie

Wat filosofie voor bij betekent, is al een filosofie op zich denk ik. Het boeit mij om zaken van diverse kanten te kunnen bekijken en belichten. Mijn vakgebied wordt steeds meer ratio, onderwerpen krijgen nieuwe namen en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op, maar zijn ze ook fundamenteel nieuw? Hoe leer ik de techniek/denkwijze van een filosoof? Nee dat zal niet in een middag gaan, maar ik ben op zoek naar de startpunten en een ingang die mij verder kan helpen…

Hoe bepaal je een uitgangspunt, vanuit waar bekijk je de standpunten? Hoe zie je de verbanden met en tot elkaar? Gezien de ontwikkelingen in de wereld en in het zakendoen is het noodzaak om over de (nabije) toekomst na te denken. Waar kan filosofie bijdragen om gedachten te structureren en uit te kristalliseren? Hoe zoek je naar argumenten om je eigen ‘filosofie’ te onderbouwen of te bekritiseren?

Maar ook concreter, wat is de betekenis van een merk en herkenbaarheid?

Contact

Vind je het boeiend en leuk om op deze wijze kennis aan elkaar te koppelen? Dan hoor ik graag van je.